Risifrutti startsida
Historia
Historien om Risifrutti® började 1992. Företaget BOB:s dåvarande produktionschef och utvecklingschef besökte Tyskland och med sig hem i bagaget hade de en ny typ av bägare – en tvåkammarbägare. Den nya förpackningslösningen hade aldrig tidigare använts på den svenska marknaden och BOB bestämde sig genast för att satsa på en produktlansering.

Den stora kammaren fylldes med en ris- och mjölkblandning och den lilla kammaren fylldes med fruktsås. I början fanns smakerna hallon, jordgubb och körsbär, men det skulle inte ta lång tid innan sortimentet utvecklades.

Risifrutti® positionerades som mellanmålet som snabbt ger energi för alla tidpunkter på dagen. I samband med lanseringen engagerades Pernilla Wiberg för att bli frontfigur för Risifrutti®.

1995 utvidgades sortimentet då Risifrutti® Manna med mannagryn lanserades. Den nya produkten blev snabbt populär bland konsumenterna. Risifrutti® hade lagt Sverige för sina fötter och nästa steg var att erövra Norden. Risifrutti® lanserades i Norge 1995 och i Danmark och Finland året därpå. Även i dessa länder blev varumärket en succé.

Mot slutet av 2005 inledde Risifrutti® och Kajsa Bergqvist ett samarbete där Kajsa blev nytt affischnamn för varumärket. Sponsorsamarbetet omfattade också ett Risifrutti®-stipendium som delades ut årligen. 2008 avslutades samarbetet med Kajsa Bergqvist. Nya ambassadörer blev simmarna Therese Alshammar och Stefan Nystrand.

Risifrutti® är idag det mest välkända varumärket för mellanmål i Sverige och finns i många olika smaker och varianter.